Založ si blog

Politický chaos na Slovensku

To čo sa odohráva na slovenskej politickej scéne v posledných dňoch, nemôžme nazvať ináč ako politický chaos a nie normálny stav od vlády počnúc cez parlament a končiac pri krokoch nášho prezidenta.
Po vyslovení nedôvery koaličnej vláde príspením jednej z koaličných strán SaS, ktorá sa pritom tvarí, že oni za nič nemôžu, sa spustil neriadený chod v spravovaní štátu a to tak do vnútra ako aj navonok. Na jednej strane sa vláda de facto rozpadla, no na strane druhej chce fungovať akoby sa nič nestalo. Víťaz z pádu vlády, opozičná strana SMER a osobne jej predseda Fico útočí a dehonestuje všetko a všetkých okolo seba. Na adresu páni premierky sa vyjadruje dehonestujúco a chlapský nedôstojne. Môžeme mať výhrady k jej menežovaniu vlády, ktorá pozostávala zo štyroch rovnocenných strán a dvoch štvorčlenných skupín, ktorí vystupovali v pozícií politických exotoch. Na strane druhej musíme uznať jej snahu a aj úspech v dosiahnutí viac morálky, čistoty a transparentnosti vo verejnom živote. Pán Fico a strana SMER by vo svojej eufórií nemali zabudať, že po víťazstve príde krutá realita vládnutia a riešenia neľahkých problémov všetkých občanov a aj prípadná spolupráca z jej doterajšími oponentmi.
Do toho všetkého vstúpil svojimi čudnými krokmi pán prezident, ktorý namiesto toho aby čo najskôr vyriešil stav na dovládnutie doterajšej menšinovej vlády do predčasných volieb, rozohral hru, ktorej už ani on sám nerozumie. Očakávať od nášho prezidenta niečo rozumnejšie je ilúzia ak nie priam utópia.
Slovensko čaká ešte horúca jeseň a veľmi tuhá zima a bude na občanov či dokážu v osudný marcový deň vybrať tých najschopnejších.

Voľby 2016

27.07.2015

Parlamentné voľby na začiatku roku 2016 budú rozhodujúce pre ďalšie smerovanie Slovenska a to z hľadiska vývoja ekonomiky, z hľadiska uplatňovania moci, ale aj z hľadiska budovania občianskej spoločnosti a demokracie. Po štyroch rokoch vlády jednej strany bude rozhodovanie voličov o to dôležitejšie a bude len na nich či dajú prednosť ďalšej vláde socialistov napojenej na [...]

Havel, politik svetového formátu.

19.12.2011

Zomrel politik, disident, dramatik a filozof, zomrel človek, ktorý zanechal po sebe posolstvo a nezmazateľnú stopu. Jeho život môžeme, a určite aj budeme, hodnotiť rôzne. No či chceme alebo nie, jeho osoba bude spájaná s bojom za občiansku slobodu, s bojom z totalitným komunistickým režimom. Bol jedným z mala z nás, ktorý sa nebál postaviť do otvoreného zápasu [...]

Návrat „veľkých“ politikov

08.11.2011

Po schválení predčasných volieb sa okamžite začala mobilizácia v centrálach politických strán, ktoré už roky pôsobia a ovplyvňujú chod našej krajiny. Ako to už býva zvykom vznikajú opäť nové strany, ktoré sú vytvárané buď štiepením existujúcich strán (SNS), alebo vznikom celkom nových . Najväčšie ambície má novo vznikajúca strana poslanca Matoviča, [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 23750x
Priemerná čítanosť článkov: 1979x

Autor blogu

Kategórie