Založ si blog

Havel, politik svetového formátu.

Zomrel politik, disident, dramatik a filozof, zomrel človek, ktorý zanechal po sebe posolstvo a nezmazateľnú stopu. Jeho život môžeme, a určite aj budeme, hodnotiť rôzne. No či chceme alebo nie, jeho osoba bude spájaná s bojom za občiansku slobodu, s bojom z totalitným komunistickým režimom. Bol jedným z mala z nás, ktorý sa nebál postaviť do otvoreného zápasu z komunistami a eštebakmi a tento zápas doviedol do úspešného konca.

Ako prezident, najprv ČSFR, neskôr Českej republiky požíval povesť európskeho a svetového politika, politika, ktorý dôstojne reprezentoval vo svete najprv ČSFR a neskôr Českú republiku.

Žiaľ Slovensko v novodobej histórií takúto osobnosť nemalo a žiaľ ani teraz nemá. Doterajší  slovenskí prezidenti svojou osobnosťou, charizmou a posolstvom ďaleko zaostávajú za osobou politika a filozofa Havla. Niektorí naši politici robili Slovensku vo svete skôr hanbu a zlé meno,  v tomto drží prím bývalý trojnásobný predseda vlády Mečiar.

Nech sa na osobu zomrelého prezidenta Havla pozeráme akokoľvek, či je pre niekoho sympatickejší alebo nie, musíme uznať, že svet ho považoval a považuje za politika, ktorý zanechal po sebe posolstvo a nezmazateľnú stopu.

Takouto osobou ostane aj v mojej pamäti.       

 

Voľby 2016

27.07.2015

Parlamentné voľby na začiatku roku 2016 budú rozhodujúce pre ďalšie smerovanie Slovenska a to z hľadiska vývoja ekonomiky, z hľadiska uplatňovania moci, ale aj z hľadiska budovania občianskej spoločnosti a demokracie. Po štyroch rokoch vlády jednej strany bude rozhodovanie voličov o to dôležitejšie a bude len na nich či dajú prednosť ďalšej vláde socialistov napojenej na [...]

Návrat „veľkých“ politikov

08.11.2011

Po schválení predčasných volieb sa okamžite začala mobilizácia v centrálach politických strán, ktoré už roky pôsobia a ovplyvňujú chod našej krajiny. Ako to už býva zvykom vznikajú opäť nové strany, ktoré sú vytvárané buď štiepením existujúcich strán (SNS), alebo vznikom celkom nových . Najväčšie ambície má novo vznikajúca strana poslanca Matoviča, [...]

Devalvácia hodnôt

25.10.2011

Odmeňovanie ľudí vo všetkých sférach spoločenského života by malo ohodnocovať náročnosť práce, požiadavku na vzdelanie, časovú náročnosť, ale aj spoločenský význam pre celú spoločnosť. Témou týchto dní, ktorá otvorila širokú diskusiu medzi športovými fanúšikmi, no nie len medzi nimi, bola zverejnená informácia o výške mesačnej odmeny pre [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 23725x
Priemerná čítanosť článkov: 1977x

Autor blogu

Kategórie