Založ si blog

Návrat „veľkých“ politikov

Po schválení predčasných volieb sa okamžite začala mobilizácia v centrálach politických strán, ktoré už roky pôsobia a ovplyvňujú chod našej krajiny. Ako to už býva zvykom vznikajú opäť nové strany, ktoré sú vytvárané buď štiepením existujúcich strán (SNS), alebo vznikom celkom nových .
Najväčšie ambície má novo vznikajúca strana poslanca Matoviča, Obyčajní ľudia, ktorá si je istá, že v predčasných voľbách bude úspešná. Už samotná filozofia zostavovania kandidátky na poslancov a to, že takmer štyri pätiny kandidátov budú nezávislé osobnosti, vzbudzuje oprávnené obavy o fungovaní takéhoto zlepenca v parlamente v prípade ich úspechu.
Perličkou tejto kandidátky však budú dvaja „intelektuáli“ z OKS a štyria konzervatívci na čele s kontraverzným Vladimírom Palkom. Návrat týchto „veľkých“ osobnosti do slovenskej politiky je tragédiou, ale aj smutným svedectvom o túžbe po moci a prejavom, ako im strašne chýba poslanecký plat a všetky výhody s tým súvisiace. Ako hlboko museli klesnúť „štyria“ politickí muškatieri KDS, keď sa spojili s takou politickou osobnosťou, akou je politický cirkusant Matovič, ktorý podľa tribúna slovenskej politiky Jána Slotu, no nie len podľa neho, patrí skôr do cirkusu, ako do slovenského parlamentu. Najsmutnejšou osobou v tomto politickom divadle je osobnosť bývalého režimu, ale aj porevolučného obdobia, bývalý disident Mikloško, ktorý sa takto devalvuje a neguje všetky svoje celoživotné hodnosti. Jeho mi je najviac ľúto.

Voľby 2016

27.07.2015

Parlamentné voľby na začiatku roku 2016 budú rozhodujúce pre ďalšie smerovanie Slovenska a to z hľadiska vývoja ekonomiky, z hľadiska uplatňovania moci, ale aj z hľadiska budovania občianskej spoločnosti a demokracie. Po štyroch rokoch vlády jednej strany bude rozhodovanie voličov o to dôležitejšie a bude len na nich či dajú prednosť ďalšej vláde socialistov napojenej na [...]

Havel, politik svetového formátu.

19.12.2011

Zomrel politik, disident, dramatik a filozof, zomrel človek, ktorý zanechal po sebe posolstvo a nezmazateľnú stopu. Jeho život môžeme, a určite aj budeme, hodnotiť rôzne. No či chceme alebo nie, jeho osoba bude spájaná s bojom za občiansku slobodu, s bojom z totalitným komunistickým režimom. Bol jedným z mala z nás, ktorý sa nebál postaviť do otvoreného zápasu [...]

Devalvácia hodnôt

25.10.2011

Odmeňovanie ľudí vo všetkých sférach spoločenského života by malo ohodnocovať náročnosť práce, požiadavku na vzdelanie, časovú náročnosť, ale aj spoločenský význam pre celú spoločnosť. Témou týchto dní, ktorá otvorila širokú diskusiu medzi športovými fanúšikmi, no nie len medzi nimi, bola zverejnená informácia o výške mesačnej odmeny pre [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 23780x
Priemerná čítanosť článkov: 1982x

Autor blogu

Kategórie