Návrat „veľkých“ politikov

8. novembra 2011, metbur, Nezaradené

Po schválení predčasných volieb sa okamžite začala mobilizácia v centrálach politických strán, ktoré už roky pôsobia a ovplyvňujú chod našej krajiny. Ako to už býva zvykom vznikajú opäť nové strany, ktoré sú vytvárané buď štiepením existujúcich strán (SNS), alebo vznikom celkom nových .
Najväčšie ambície má novo vznikajúca strana poslanca Matoviča, Obyčajní ľudia, ktorá si je istá, že v predčasných voľbách bude úspešná. Už samotná filozofia zostavovania kandidátky na poslancov a to, že takmer štyri pätiny kandidátov budú nezávislé osobnosti, vzbudzuje oprávnené obavy o fungovaní takéhoto zlepenca v parlamente v prípade ich úspechu.
Perličkou tejto kandidátky však budú dvaja „intelektuáli“ z OKS a štyria konzervatívci na čele s kontraverzným Vladimírom Palkom. Návrat týchto „veľkých“ osobnosti do slovenskej politiky je tragédiou, ale aj smutným svedectvom o túžbe po moci a prejavom, ako im strašne chýba poslanecký plat a všetky výhody s tým súvisiace. Ako hlboko museli klesnúť „štyria“ politickí muškatieri KDS, keď sa spojili s takou politickou osobnosťou, akou je politický cirkusant Matovič, ktorý podľa tribúna slovenskej politiky Jána Slotu, no nie len podľa neho, patrí skôr do cirkusu, ako do slovenského parlamentu. Najsmutnejšou osobou v tomto politickom divadle je osobnosť bývalého režimu, ale aj porevolučného obdobia, bývalý disident Mikloško, ktorý sa takto devalvuje a neguje všetky svoje celoživotné hodnosti. Jeho mi je najviac ľúto.